Astrologi – min version

pexels-sindre-fs-1175136 (kopia)

För mig är astrologi ett spirituellt verktyg.

Jag använder mig av min medialitet i astrologisk vägledning.

Jag har min utgångspunkt i traditionell astrologi.

 

Vår relation till stjärnhimlen

Fascinerande nog är astrologin en över 2000 år gammal praktik som överlevt genom århundraden. Dess form och uttryckssätt har varierat men astrologin grundar sig alltid på vad vi människor ser (med blotta ögat och teleskop) när vi tittar upp på himlavalvet. I dagens samhälle krävs det dock att vi kommer ganska långt ut från städer för att överhuvudtaget se några stjärnor – eftersom det krävs mörker för att faktiskt se stjärnhimlen. 

Att se stjärnhimlen helt klart med fria horisonter är magiskt. Jag har själv upplevt det mitt ute i Stilla havet liggandes ned på däck på en nedsläckt båt. För mig var det en drabbande känsla. Universum kom närmre och blev en mycket mer självklar närvarande del av min verklighet. 

Utifrån den upplevelsen förstår jag varför intresset för stjärnhimlen har funnits i tusentals år – och att det väckt ett särskilt stort intresse för de stjärnor som rör på sig (planeterna). Vi kan faktiskt med blotta ögat se Saturnus från jorden!

Samtidigt förstår jag alla som inte ser poängen med stjärnhimlen för att förstå sig själv. Det är många i dagens samhälle som inte upplevt stjärnhimlen fullt ut. Skulle fler göra det tror jag också fler intuitivt skulle dras till astrologin eller åtminstone uppleva sig själv som en starkare del av universum och inte bara som en del av jordens gravitation.

 

Astrologi i populärkultur

Jag är född 10 maj och är därmed oxe (vilket egentligen innebär att Solen var i Oxens stjärntecken när jag föddes). Jag kan inte komma ihåg när jag lärde mig det, men det känns som att det är en fakta jag länge vetat. Jag har också minne av att oxen återkommande beskrevs som strävsam, traditionell och att bästa yrket för oxen är trädgårdsmästare. Fjortonåriga Anna var inte jätteförtjust. Min familj hade trädgård med orimligt mycket frukt och vad som kändes som en oändlig häck runt tomten. Det var mycket strävsamt arbete som jag var tvungen att göra där, men att identifiera mig som en tråkig oxe gillade jag inte. Det boxade in mig.

Men ändå var jag i smyg väldigt nyfiken på astrologi. Jag skrev till och med en uppsats om det i 9:an! 

Under åren har jag därför med blandade känslor bläddrat fram till horoskop i tidningar och magasin. 

Det blir egentligen inte bättre när jag skuttar fram till nutid där astrologin verkligen slagit igenom i populärkulturen och det är många som drar skarpa slutsatser utifrån vilket stjärntecken folk är födda i. Många verkar ha en bestämd uppfattning om att vissa stjärntecken inte passar ihop. Oftast sägs det med humor, och dyker det upp ett kärleksintresse som är “fel” så verkar de flesta komma över att hen tillhör ett visst stjärntecken, men de grova generaliseringarna upprör en del människor.

Vad jag vill komma till är att jag upplever att det både är en blessing and a curse att astrologi är mainstream. Huvudsakligen är det fantastiskt. Att det finns en levande diskussion kring något säkerställer fortlevnaden på lång sikt.

Minuset är dock att astrologin grovt förenklas och det skapas stereotyper som många inte resonerar med, däribland jag själv innan jag förstod hur mycket mer komplex astrologin egentligen är. 

När jag förstod att jag har Månen i Lejonet, min Ascendent i Jungfrun och att Oxen har styrande planet Venus och även prioriterar den högkvalitativa njutningen i livet, blev astrologin mycket mer nyanserad och spännande för mig. Jag har även hunnit leva ett tag, lärt känna mig själv djupare och accepterar den jag är, och med det måste jag erkänna att jag faktiskt är fasligt oxig.

 

Astrologi – ett spirituellt verktyg

Det förs emellanåt en diskussion om astrologi är en vetenskap, vilket för mig inte känns relevant. Astrologin är för mig en spirituell praktik, som i och för sig bygger på faktiska planeter som existerar i vår del av universumet, men slutsatserna man drar om vad stjärnkonstellationer betyder arketypiskt är för mig inte vetenskap i konventionell mening. Personligen tror jag att astrologi ursprungligen är kanaliserad information från universum och därmed också är ett spirituellt verktyg som egentligen bäst förstås intuitivt.

Jag tror inte heller att vi människor på jorden lever i ett vakuum, separerat från det kosmos jorden befinner sig i. Jag tänker att vi är en energimässig del av alltet, universum så att förstå oss själva i relation till vårt solsystem är relevant.

Solen och planeterna i vårt solsystem tror inte jag finns i vårt solsystem som en produkt av slumpen, det är snarare något slags gudomligt verk som finns där av oändliga anledningar, varav en är att via astrologin förstå vår nuvarande inkarnation på jorden. Det är inte vetenskapligt logiskt, men spirituellt känns det rimligt för mig.

 

Vill du boka astrologisk vägledning med mig?

Mejla mig på annas.universion(a)gmail.com.

Vi ses via Zoom 60-75 minuter. En session kostar 700 kr (du betalar via Swish eller bankgiro).

Nyfiken på fler liknande texter?

Nyhetsbrev från Annas Universion

Hemsida av Madeleine Mofjärd 2023