Traditionell astrologi

pexels-zch-12491759

Inom den västerländska astrologin finns två huvudsakliga fåror: traditionell och modern astrologi.

Den ena är inte mer rätt än den andra, du får bara ut olika perspektiv på livet beroende på vilket alternativ du väljer. 

När jag började gräva mer i astrologi var jag utan att förstå det inne på modern astrologi. Det är nämligen den som är default på de flesta astro-sajterna och som fortfarande är störst i västvärlden. När jag väl fördjupade mig i astrologin introducerades jag även till den traditionella astrologin och insåg att den inte per definition var stel och gammalmodig, utan snarare bara indikerade andra utgångspunkter och principer än den moderna astrologin. 

 

Det jag huvudsakligen upplever särskiljer traditionell astrologi från modern är att:

  • Jag använder hus-systemet Whole Signs, vilket innebär att ett hus är = med ett stjärntecken. I modern astrologi använder man huvudsakligen hus-systemet Placidus. Där är husen olika stora och ett och samma hus kan innehålla flera stjärntecken.
  • Jag använder traditionella styrande planeter för stjärntecknen, vilket innebär att Skorpionen styrs av Mars, Vattumannen styrs av Saturnus och Fiskarna av Jupiter. 
  • Stjärntecknen har inte en koppling till ett specifikt hus, hus 2 är tex inte Oxens hus. Det är huset för de egna intjänande pengarna och resurserna, vilket liknar den moderna tolkningen men det finns inte en omedelbar koppling till just Oxen.

Jag inkluderar dock Uranus, Neptunus och Pluto i horoskop och tar mycket inspiration från den moderna astrologin så det är inte en skarp skiljelinje mellan praktikerna. Det handlar mest om att jag har min bas i det traditionella. 

När du bokar in astrologisk vägledning med mig är det viktigt att du förstår att jag sysslar just med traditionell astrologi, särskilt om du redan studerar ditt födelsehoroskop, och utgår från default på astro-sajter. Du får i såna fall förbereda dig på att ditt horoskop kan komma att se annorlunda ut. Det innebär som sagt inte att det ena är mer rätt än det andra. Du får bara tänka att du får ut olika perspektiv på ditt liv och att du när du får vägledning av mig är redo att nya perspektiv ska komma upp till ytan. 

För dig som aldrig sett ditt födelsehoroskop och inte har koll på såna här detaljer kring astrologi innan vägledning med mig kan slappna av. Du behöver inte läsa på något eller sätta dig in i något innan vägledningen. Det räcker att du dyker upp nyfiken och öppen för vidgade perspektiv på dig själv.

Vill du boka astrologisk vägledning med mig?

Mejla mig på annas.universion(a)gmail.com.

Vi ses via Zoom 60-75 minuter. En session kostar 700 kr (du betalar via Swish eller bankgiro).

Nyfiken på fler liknande texter?

Nyhetsbrev från Annas Universion

Hemsida av Madeleine Mofjärd 2023